"Luciae... candidae, coniugi carissimae..."

Az ember szeresse a helyet, ahol él! Ha ezt képes megmutatni Vendégeinek is, akkor a harmónia tökéletes!

Tiffán’s Csenge

Tiffán’s Csenge

DHC Villány Védett Eredetű Classicus Fehérbor
(Rajnai Rizling)

Tökéletes érettségben és egészségesen szüreteltünk. Rövid héjon áztatás után 15-16°C-on erjesztettük. A bor kizárólag acéltartályban érik a februári töltésig. Ami a bort rendkívülivé teszi, hogy 100%-os malolatikus erjesztés után is 5.9 g/l savtartalommal egy barátságos, de mégis gerinces fehérbort kaptunk.

Évjárat: 2015

részletek
Tiffán’s Rosé Cuvée

Tiffán’s Rosé Cuvée

DHC Villány Védett Eredetű Classicus Rosébor
(Kékfrankos - Portugieser - Cabernet Franc - Pinot Noir)

A két-három órás héjon áztatás a Tiffán’s rosékra jellemző hagymahéj színt eredményezett. A részleges almasav-bontás eredményeként a savtartalom az általunk optimálisnak tartott szintre csökkent, idézve a régi villányi selymes, kedves „Blumenwein” - sillereket és a számunkra etalonnak számító Bandol-i rosékat.

Évjárat: 2015

részletek
Tiffán’s Portugieser

Tiffán’s Portugieser

DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor
(Portugieser)

Ez a fajta Villány védjegye, tradicionális fajtája, a pincék termékskálájának alapja. Egy jó évjáratú Portugieser, friss, üde, lágy, kevés cserzőanyagot tartalmazó, fiatalon is könnyen fogyasztható bor. A Tiffán’s Portugieser a villányi Jammertal és Sterntal, a nagyharsányi Várerdő és Ördögárok dűlőkben termett. A szőlőt megfelelő érettségben és egészségesen szüreteltük le, a végeredmény egy lágy, igazi Portugieser lett.

Évjárat: 2014

részletek
Tiffán’s Immortal

Tiffán’s Immortal

DHC Villány Védett Eredetű Classicus Vörösbor
(Kékfrankos - Pinot Noir - Merlot - Cabernet fajták - Portugieser - Syrah - Kadarka)

Villány fő vörösborszőlőinek házasítása. Az íz világ maga Villány. A fajtaösszetételen minden évben picit változtattunk. A kétéves fahordós érlelés eredménye egy bársonyos szép vörösbor, lágy savakkal, érett, finom tanninal.

Évjárat: 2013

részletek
Tiffán’s a Régimódi

Tiffán’s a Régimódi

DHC Ördögárok Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Portugieser - Kadarka)

Kizárólag az Ördögárok dűlő termése. Tradicionális fajták házasítása, ahogy erre a bor neve is utal. A Portugieser gyümölcsössége, lágysága tökéletes harmóniában párosul a Kadarka izgalmas fűszerességével.

Évjárat: 2015

részletek
Tiffán’s Principium

Tiffán’s Principium

DHC Villány Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc - Merlot)

Pincészetünk 25 évvel ezelőtt, az 1989-es évjáratú Cabernet Sauvignon-nal jelent meg először a gasztronómiában. Az évek során először a Cabernet Franc, majd a 2011-es évjáratban a Merlot is beházasodott a borba. Tehát ez a bor volt az indulás, a kezdet, ami latin szóval Principiumot jelent. Ebben a borban fogalmazódott meg kezdettől fogva szakmai Ars Poeticánk. Szigorú terméskorlátozással, késői szüretelésű szőlőből készül. A két éves kishordós érlelés finom ászok ízzel egészíti ki a bor fekete erdei gyümölcs illat- és íz világát.

Évjárat: 2012

részletek
Tiffán’s Pinot Noir

Tiffán’s Pinot Noir

DHC Villány Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Pinot Noir)

A Pinot Noir a hűvös, kontinentális vidékek fajtája: Burgundia, Oregon erről árulkodik. Nem jelenti ez azonban azt, hogy ezeken a vidékeken nincsenek forró nappalok, de azok mellett - különösen az érési időszakban - a hűvös éjszakák védik meg, hogy a Pinot Noir fűszerei, finom savai elégjenek. Villány déli meleg fekvései nem alkalmasak a Pinot termelésére. A mi választásunk tökéletes volt: a Várerdő nyugat-északnyugati fekvése ideális a fajtának: szép savú, pikáns, fűszeres bort terem.

Évjárat: 2011

részletek
Tiffán’s Lucia

Tiffán’s Lucia

DHC Villány Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Merlot - Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon)

A bor stílusát a Kopár dűlő határozza meg, amelyet kiválóan egészít ki az Ördögárok Merlot-ja és a finom, dús, érett tanninú Sterntal-i Cabernet Franc. A borban egyértelműen érezhető a Merlot dominanciája, kedvességet, lágyságot adva ezzel a bornak.

Évjárat: 2011

részletek
Tiffán’s Cuvée Carissimae

Tiffán’s Cuvée Carissimae

DHC Kopár Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Cabernet Sauvignon - Merlot - Cabernet Franc)

A Kopár-dűlőben szőlőtelepítés előkészítése során egy talajmunkát végző gép római kori sírkőtöredéket fordított ki a földből. Ez a 120 x 80 cm méretű kő egy Kr.u. 260-ban, 25 évesen elhunyt hölgy emlékét őrzi. Felirata így szól: „Luciae... candidae, coniugi carissimae…” („A szépséges Lucia-nak, a legkedvesebb hitvesnek…”) S ahogy a férj 1700 évvel ezelőtt elnevezte feleségét, úgy neveztük el mi is e borunkat Cuvée Carissimae, azaz a Legkedvesebb Cuvée-je.

Évjárat: 2011

részletek
Tiffán’s Elysium

Tiffán’s Elysium

DHC Ördögárok Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Merlot)

A bor kizárólag Merlot fajtából áll, dűlőszelektált. Az erjesztés hűthető acéltartályokban 28 °C fokon történik, 3 hétig tartó elhúzódó erjedéssel és összesen 4 hetes héjon tartással. A macerációt az erjedés alatt körfejtéssel és pigeage-zsal (csömöszölés) folytatjuk. A 16 hónapos érlelés kizárólag első és második töltésű francia (Taransaud) tölgyfahordókban zajlik, amelyek faillata és íze nem telepedett rá a borra, hanem annak finom eleganciáját segítette. A bor több évtizedes potenciállal bír. Feketébe hajló, gránátvörös szín jellemzi, egy méltóságteljes hömpölygés a pohárban. Illatában és ízében a fajta jegyeinek széles spektrumát felvonultató igazi gyümölcsbomba. Méltán az egyik legfényesebb ékköve pincészetünknek.

Évjárat: 2008

részletek
Tiffán’s Grande Selection

Tiffán’s Grande Selection

DHC Villány Védett Eredetű Premium Vörösbor
(Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc - Merlot)

Csak a legkiemelkedőbb évjáratokban készítjük el ezt a bort. A bort a Kopár, az Ördögárok és a Sterntal dűlőből származó tételek alkotják. A rendkívül szigorú szelekció nagyon kis mennyiséget produkál. A szüret általában október közepén történik, amely időszakban az egyes fajták rendkívül szép, fenolos érettséget mutattak, 23-24 mustfokkal. A két éves érlelés előbb francia Taransaud barrique hordókban majd 20 hektoliteres magyar tölgyfahordókban történik, amelyek faillata és íze nem telepedik rá a borra, hanem annak finom eleganciáját segítik.

Évjárat: 2009

részletek